Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronmousse

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Underbart god i tårta

Ingredienser

Instruktioner

Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Mixa päronen till en slät gegga. Smält gelatinet (Kan dock vara idé att ta nåt blad till för det blev lite löst) med ett par-tre matskedar av pärongeggan. Tillsätt några droppar ca 10 droppar essens i den kalla pärongeggan och häll sedan tillbaka den del med gelatin. Häll i hela geggan i grädden tillsammans med så mycket färg du vill ha och rör ihop moussen.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • tess80 17 april 2009

    Var hittar man päronessens i affären? Tycker att receptet låter såå gott men jag hittar ingen essens.

  • mysan1985 10 september 2011

    var kanongott i tårtan, hittade inget essens sist så tog bobs päronsaft i o gick kanon. men nu har jag essens så ska testa det denna gång =)

  • Cassiopeya 7 november 2011

    Mums!

  • Cassiopeya 4 november 2012

    Gjorde en variant på denna mousse idag. Använde två burkar med päronpuré (barnmat) á 190 g och tog 5 gelatinblad. Lät moussen stelna ca 30 min i kylen innan jag bredde den på tårtan. Hade för lite grön karamellfärg hemma så jag tog i lite blå färg i stället, och så vart päronmoussen grön?! Kanske berodde på grundfärgen? Fint vart det i alla fall, och gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.