Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronpaj med nötter och kolasås

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Päronpaj med nötter är en god dessert med kolasåsen till. Eller servera iskall hårt vispad grädde eller glass till den nygräddade pajen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda pajdegen snabbt för hand eller i mixer. Platta ut den i en pajform med löstagbar kant.
  2. Skala päronen, dela dem och tag ur kärnhuset. Skär i kvarter som läggs över pajdegen. Droppa citronsaft över päronklyftorna.
  3. Blanda samman mjöl, kanel, socker och matfett till en smulig massa. Hacka ev. nötterna grovt och blanda i. Strö över päronhalvorna.
  4. Ställ in i ugnen och grädda 20-25 minuter.
  5. Kolasås: Häll alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills den tjocknar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Kalix89 22 april 2012

    Hur många grader ska ugnen vara på?

  • sessan40 14 september 2014

    Hur många grader skall ugnen vara på?? här står jag nu med en halvklar paj !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.