Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronsnittar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Lättbakade, frasiga kakor med päronmarmelad och pistaschnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör smöret tillsammans med sockret i en matberedare med kniv. Rör i ägget. Blanda mjöl och bikarbonat. Vänd ner det i smeten och rör ihop till en deg.
  3. Rulla ut till 2 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna och gör en skåra i mitten. Fyll skåran med päronmarmelad och strö över nötter.
  4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  5. Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Ringla den över de varma längderna och strö hackade pistaschnötter över. Låt svalna något och skär dem i bitar på snedden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.