Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastagratäng

(20 kommentarer)  
Pastagratäng Pastagratäng
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den här pastan brukar gå hem hos de flesta..

Ingredienser

Instruktioner

Bryn bacon och älgfärs. Krydda och salta. Koka makaronerna om inte det är gjort innan. Blanda ihop vispgrädde, buljong och cremefraiche. Låt det koka ihop. Tillsätt ketchup eller chilisås i gräddblandningen. Ska inte koka mer efter det. Blanda pastan, baconet och köttfärsen i en smord form. Slå gräddsåsen över och strö över osten. Gratinera i 225 grader ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (20)

  • matnjutaren 13 maj 2008

    Tack för receptet! Kul att hitta nåt nytt till att göra av det som "mannen släpar hem" :D (han e jägare han..)*L*

  • epi 2 september 2008

    Det här var lätt att göra och uppskattat av alla i familjen. Perfekt att förbereda/ värma då vi äter på så olika tider i familjen. (hockey barn och en make som är lagledare)

  • Disen 23 september 2008

    Hej! Ett ord...KANON. Alla i familjen blev stormförtjusta i din pastagratäng. Jag använde vanlig blandfärs istället för älg eftersom vi aldrig äter det här hemma. Denna rätt kommer att serveras ofta. Som min grabb sa, - snälla mamma vi kan väl äta detta i helgen också. Enkelt och gott. Tack för receptet farmoringer. Ha en bra dag Disen

  • MajaZoya 3 oktober 2008

    En mycket god gratäng med få ingredienser. Blir definitivt en ny "vardagsfavorit" och som någon skrev, perfekt att värma när man äter på olika tider.

  • Kicki8 12 januari 2009

    Oj så gott detta var. En klar 5:a. Hela familjen gillade denna. Tack för ett toppenrecept.

  • ackis84 3 februari 2009

    Jättegott!! Kommer absolut att göra detta igen!!

  • JejjeGirl 7 februari 2009

    detta var ett kanonrecept, hur gott som helst, inte sista gången vi gör den. Men nästa gång så ska jag testa med lite lättare varianter av grädde å ost, då min man tyckte det blev för fett på slutet av måltiden. Tack tack för detta recept.

  • fiaflickan 16 april 2009

    Jag gjorde en smalare variant med lätt creme fraiche,matgrädde och mager gratängost.Den blev jättegod!! Tack för ett bra recept!!

  • matfrippan 3 juli 2009

    SUUPERGOTT! Jag är jätteglad att jag hittade ditt recept. Enkelt men så gott. Kommer absolut göra detta många gånger.

  • Vickan87 21 augusti 2009

    Attans så god den här gratängen är. Sen jag sparade receptet har jag säkert gjort den 2-3 gr i veckan, kan inte sluta äta den helt enkelt. Den godaste gratängen jag vet. Ska göra den idag igen, längtar sååå.

  • Annafbg 3 september 2009

    Jättegott! Det här kommer jag laga fler gånger! Tack för ett gott recept!

  • Moline 12 oktober 2009

    Gjorde denna smarriga gratäng häromdagen och den hade strykande åtgång ;.) Jag tog svampbuljong och lade dessutom till en burk kantareller, det blev gott. Ganska mäktig men ack så god. Det blir en klar 4:a och kommer att lagas många fler gånger. Har inte tillgång till älgfärs så det blev vanlig nötfärs vilket blev mycket gott det med. Tack för ett bra recept !

  • 57barbro 2 februari 2010

    Supergott!! Kommer definitivt att laga denna rätt fler gånger!!

  • milla75 24 februari 2010

    RIKTIGT GOTT. Enkelt o bra recept med sånt man nästan alltid har hemma. Kommer användas mer gånger. Till och med kräsna tonåringar tyckte om det.

  • speedfreak 12 april 2010

    Väldigt gott, lagat detta 4-5 ggr nu. Det blir godare för varje gång! :)

  • milla-76 8 november 2010

    God rätt! Nästa gång kommer jag öka till 2 buljongtärningar och lite extra chilisås. Gillade smaken men vill ha "mer smak".

  • JessicaHj 19 januari 2011

    Ska testa detta resept ikväll.. och av kommentarerna att skåda så kommer det att bli gott :)

  • Tinjep 18 oktober 2011

    Gott!

  • jalsuri 4 december 2011

    mkt gott...

  • lenasj65 17 juli 2016

    Jättegod, lättlagad och enkel att byta köttfärsen mot vegetarisk då en av sönerna är vegetarian. Blev jättebra! Kommer att göras fler gånger och då även med "riktig" köttfärs

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.