Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskblinier med kaviarmousse och löjrom

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En förrätt till påsk, eller på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blinier: Värm mjölken till 37°C och blanda ner jästen. Tillsätt sedan äggula, gräddfil och salt och blanda sist ner både vete- och bovetemjöl. Låt stå och jäsa i kylen i minst 2 timmar. Vispa sedan äggvitan till ett hårt skum, vilket vänds ner i smeten strax innan stekning. Stek blinierna på medelhög värme i smör ca 2 min per sida. Lägg dem i en ugnsform och täck med folie (detta underlättar värmning strax före servering).
  2. Kaviarmousse: Lägg färskosten i en bunke och vispa den mjuk med elvisp. Rör ner kaviar och blanda ordentligt. Vänd ner grädden och smaka av med peppar. Låt därefter stelna i kylen en stund. Värm blinierna hastigt i ugn strax före servering, varefter kaviarmousse, löjrom och dill fördelas över var och en.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.