Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskbrulée

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med apelsinsmak och påskiga tryffelägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda crème fraiche, grädde, apelsinskal och socker i en kastrull och koka upp. Låt svalna. Sätt in en långpanna med vatten i ugnen och sätt ugnen på 125 grader.
  2. Rör i äggulor och ägg i den avsvalnade gräddblandningen. Sila blandningen och fördela denna i smorda, rörsockerströdda portionsformar. Sätt in formarna i vattenbadet och baka dem i ca 1½ timme. Låt svalna.
  3. Koka upp crème fraichen. Lägg gulan i en skål och häll på den heta crème fraichen. Hacka chokladen i små bitar och blanda ner i skålen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt smör och vaniljsocker. Ställ i kylskåp.
  4. Strö rörsocker på puddingarna och sätt in formarna i ugnen med grillelementet på och grilla i ca 5 minuter tills sockret karamelliserat. Låt svalna. Forma ägg av tryffeln som rullas i florsocker eller kakao.
  5. Garnera puddingarna med tryffeläggen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.