Med apelsinsmak och påskiga tryffelägg.
Instruktioner
- Blanda crème fraiche, grädde, apelsinskal och socker i en kastrull och koka upp. Låt svalna.
Sätt in en långpanna med vatten i ugnen och sätt ugnen på 125 grader.
- Rör i äggulor och ägg i den avsvalnade gräddblandningen.
Sila blandningen och fördela denna i smorda, rörsockerströdda portionsformar.
Sätt in formarna i vattenbadet och baka dem i ca 1½ timme.
Låt svalna.
- Koka upp crème fraichen. Lägg gulan i en skål och häll på den heta crème fraichen.
Hacka chokladen i små bitar och blanda ner i skålen.
Rör tills chokladen smält. Tillsätt smör och vaniljsocker.
Ställ i kylskåp.
- Strö rörsocker på puddingarna och sätt in formarna i ugnen med grillelementet på och grilla i ca 5 minuter tills sockret karamelliserat. Låt svalna.
Forma ägg av tryffeln som rullas i florsocker eller kakao.
- Garnera puddingarna med tryffeläggen.
Publicerat den
17 april 2011
Skriv kommentar