Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påsklängd

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Glutenfri påsklängd

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 125 grader, rita två rektanglar på ett bakplåtspapper, 12x30 cm. Knäck ner äggvitorna i en bunke och låt stå en stund så de får rumstemperatur. Tillsätt ättiksprit och vispa därefter vitorna till fast skum. Strö ner sockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills massan blir blank och styv. Bred ut smeten innanför markeringarna på baklpåtspapperet. Ställ in plåten mitt i ugnen och grädda dem tills de känns torra, ca 1 timma. Stäng av ugnen, men låt bottnarna stå kvar och eftertorka med ugnsluckan på glänt. Bryt chokladen i bitar och smält i mikron eller i vattenbad över spisen. Pensla ovansidan på marängbottnarna med choklad. Låt stelna. Vispa grädden. Häll av frukten och låt ligga på ett hushållspapper så spadet torkas upp lite. Hacka hälften av frukten. Bred ut hälften av den vispade grädden på den understa bottnen och lägg på de hackade fruktbitarna. Lägg på den översta bottnen och bred på resterande grädde. Klyfta de sparade och persikohalvorna och garnera påsklängden med dom.

Kommentarer (10)

  • krysantemum 14 mars 2010

    Läckert recept de ska jag göra till Påskafton... Tack Kramen

  • ibanilsson 14 mars 2010

    Detta recept har jag gjort flera gånger o det är jätte gott. mvh Inga-Britt

  • Forsfjall 5 april 2010

    Mycket omtyckt av hela sällskapet på påskafton=D

  • pdara 1 juni 2010

    Jättelätt och riktig god, den kommer vi att göra flera gånger!

  • Tesserese 17 augusti 2010

    Supergott och enkelt att göra :)

  • mammis 17 april 2011

    Blev otroligt poppis när jag bjöd på den..en femma

  • Rettodslin 23 april 2011

    Stort Tack för ett jättebra och enkelt recept. Mycket uppskattat. Vi åt denna till kaffet på påskafton. Kramar//Inger

  • gunillabeard 22 april 2014

    Smarrigt! Alla gillade den på vår påskdagsbuffett. Mina marängbottnar klibbade fast i bakplåtspappret och gick sönder litegrann när jag flyttade över dem till serveringsfatet. Var jag för otålig? Skulle jag låtit dem sitta längre i ugnen och eftertorkat? Jag ska göra receptet igen till en middagsbjudning imorgon.

  • Cindroses 1 april 2015

    Den här kommer jag göra fler gånger, jättegod!

  • Cindroses 26 mars 2016

    Lika uppskattad denna påsk också. Men den skulle nog ha stått i ugnen längre. Blev inte riktigt genomgräddad och var svår att få bort från bakplåtspapperet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.