Påskpannacotta med jordgubbstopp

Har precis tillverkat och smakat denna påskdessert, suveränt gott.
Enkel att tillaga och tar du Gelésocker Multi till hjälp blir det ännu enklare att göra denna påskdessert, helt suveränt att använda detta Gelésocker.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: pannacotta
Betyg (2 röster)
Antal personer
5-6
Påskpannacotta med jordgubbstopp

Ingredienser

5 dl vispgrädde
1 dl Gelésocker multi
1 tsk finrivet citronskal

Gelétopp:
1 liten burk krossad ananas, 227 g
1/2 dl vatten
1 1/2 msk pressad citronsaft
3/4 dl Gelésocker multi

Marinerade jordgubbar:
ca 3 dl jordgubbar
1 lime
1 msk socker

Gör så här

Häll grädde, gelésocker och rivet citronskal i en liten kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Fördela det i 5-6 portionsglas. Ställ det kallt att stelna.
Lägg ananaskross med sitt spad i en kastrull. Tillsätt vatten, pressad citronsaft och gelésocker. Låt det koka upp. Ställ det att svalna något.
Fördela ananasgelén över pannacottan och jämna till ytan lite. Ställ det kallt att stelna.
Ansa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Skölj och torka limen. Riv skalet fint. Lägg jordgubbarna i en skål och strö över socker och rivet limeskal. Låt det stå en stund innan pannacottan toppas med bären.
Visningar:
9395
Sparat:
134

LIKNANDE RECEPT

Påskpannacotta recept
Cheesecake med ..
över 2 månader
Smal påskpannac
av Queenie
över 2 månader
Påskpannacotta
över 2 månader