Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Denna påsktårta gjorde jag förra året, tyckte det kunde vara lite roligt för ungarna om tårtan var en kyckling...... Det är inte alls så svårt bara man ritar ut en mall på papper eller kartong som man sedan lägger på bottnarna o skär runt....... Bottnarna görs med fördel dagen innan man lägger i mellan tårtan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att vispa ägg o socker, tillsätt sedan övriga ingredienser o vispa ordentligt. Bred ut precis som vi rulltårta, på ett bakplåtspapper på plåt o in i ugnen ca 5 min i 250 grader eller i varmluft 200 grader
  2. Själp sedan upp den färdiga botten på ett sockrat bakplåtspapper, vill det inte lossna kan du pensla försiktigt med vatten på bakplåtspappret.
  3. Gör sedan två bottnar till med samma procedur.
  4. Därefter lägger du din påskkycklingsmall på första botten o skär med spetsen av en vass kniv.
  5. 1 : a lagret hade jag vispad grädde blandat med jordgubbssylt 2:a: lagret hade jag snabbmarsanpulver blandat med mjölk till en vaniljsås. Sedan blandade jag den med ca 1 dl vispad grädde.
  6. Ovanpå tårtan bredde jag på vit grädde på ägget och lade därefter i gul karamellfärg i resten av grädden o bredde på kycklingen. En bit naturfärgad marsipan tillsamans med chokladpåskägg fick tjänstgöra som ögon och sedan färgade jag in en liten bit marsipan i röd karamellfärg o det blev näbben. Med röd spritsfärg skrev jag Glad Påsk
  7. Lycka till!!!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • alda96 5 juli 2008

    ett tips att göra med resterna av tårtbottnarna är att göra små tårtor och bara har i vispgrädde och sylt mellan det blir lika gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.