Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påsktårta med choklad och citron

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Denna tårta är en fröjd, både för öga och gom! Mörk chokladbotten, vit chokladkräm och en topping av citrongelé. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Chokladbotten: Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Rör rumsvarmt smör och socker riktigt pösigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda i den smälta chokladen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt kallna.
  3. Chokladkräm: Koka upp grädde och 1 dl mjölk i en kastrull. Vispa ihop 1 dl mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en skål och häll den varma blandningen över. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm under omrörning tills blandningen tjocknar. Hacka den vita chokladen och rör ner den i den varma krämen och rör om tills chokladen smält. Låt krämen stelna i kylen ett par timmar.
  4. Dela kakan i två bottnar. Bred 2/3 av krämen på en botten. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av chokladkrämen ovanpå.
  5. Citrongelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Blanda vatten, florsocker, citronskal och -saft i en skål. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull. Rör ner gelatinet i citronblandningen. Droppa i hushållsfärg till önskad färg och låt gelén halvstelna.
  6. Skeda gelén över tårtan. Vispa grädden och spritsa runt om. Garnera med godisägg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.