Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pølsehorn med kryddad ketchup

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Perfekt partymat - för liten som för stor - bakad korv i ugnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Häll blandningen i en skål och rör jästen. Tillsätt resten av ingredienserna, spara lite mjöl. Knåda degen väl. Täck skålen med en bakduk och placera degen att jäsa på en varm plats i ca 1 timme. Kryddig ketchup: Smält smöret i en liten kastrull på hög värme, utan att smöret tar färg. Tillsätt curry och låt det fräsa med. Häll i den finhackade löken och stek den på låg värme i ca.1 min. Ta bort från värmen och rör i tomatketchup och currylöken tillsammans. Smaka av och låt den kryddiga ketchupen svalna.
  2. Pølsehorn: Ta ut degen på ett mjölat bakbord och knåda den ordentligt. Tillsätt det sparade mjölet. Dela degen i 6 bitar och rulla varje bit till en lång korv. Snurra degen runt korvarna. Placera pølsehornen på en bakplåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca.15 min. Pensla hornen med vatten och strö över sesamfrön.Grädda pølsehornen i mitten av ugnen i till de blir gyllenbruna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.