Perfekt partymat - för liten som för stor - bakad korv i ugnen!
Instruktioner
- Deg:
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Häll blandningen i en skål och rör jästen. Tillsätt resten av ingredienserna, spara lite mjöl. Knåda degen väl. Täck skålen med en bakduk och placera degen att jäsa på en varm plats i ca 1 timme.
Kryddig ketchup:
Smält smöret i en liten kastrull på hög värme, utan att smöret tar färg. Tillsätt curry och låt det fräsa med. Häll i den finhackade löken och stek den på låg värme i ca.1 min. Ta bort från värmen och rör i tomatketchup och currylöken tillsammans. Smaka av och låt den kryddiga ketchupen svalna.
- Pølsehorn:
Ta ut degen på ett mjölat bakbord och knåda den ordentligt. Tillsätt det sparade mjölet. Dela degen i 6 bitar och rulla varje bit till en lång korv. Snurra degen runt korvarna. Placera pølsehornen på en bakplåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca.15 min. Pensla hornen med vatten och strö över sesamfrön.Grädda pølsehornen i mitten av ugnen i till de blir gyllenbruna.
Publicerat den
21 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar