Påskblinier med kaviarmousse och löjrom

En förrätt till påsk, eller på buffébordet.

Påskblinier med kaviarmousse och löjrom
Källa: www.hemkop.se
Uppladdad av: Queenie
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Blinier:
2 dl mjölk
10 g jäst
1 dl vetemjöl
1 dl bovetemjöl
1 ägg, dela gulan och vitan i varsin skål
2 msk gräddfil
½ tsk salt

Kaviarmousse:
1 pkt naturell färskost, ca 250 g
1½ dl vispgrädde, hårt vispad
1 dl kaviar på tub
Vitpeppar
100 g löjrom
Dill till servering

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st
Visningar:
3019
Sparat:
50

Gör så här

Blinier:
Värm mjölken till 37°C och blanda ner jästen. Tillsätt sedan äggula, gräddfil och salt och blanda sist ner både vete- och bovetemjöl. Låt stå och jäsa i kylen i minst 2 timmar. Vispa sedan äggvitan till ett hårt skum, vilket vänds ner i smeten strax innan stekning. Stek blinierna på medelhög värme i smör ca 2 min per sida. Lägg dem i en ugnsform och täck med folie (detta underlättar värmning strax före servering).

Kaviarmousse:
Lägg färskosten i en bunke och vispa den mjuk med elvisp. Rör ner kaviar och blanda ordentligt. Vänd ner grädden och smaka av med peppar. Låt därefter stelna i kylen en stund. Värm blinierna hastigt i ugn strax före servering, varefter kaviarmousse, löjrom och dill fördelas över var och en.

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.