Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskdessert glasstårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Perfekt påskdessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Lägg smörpapper i botten på en form med löstagbara kanter, ca 23 cm. Smöra formen. Finriv mandelmassan. Vispa äggvitorna hårt. Blanda mandelmassa och äggvita försiktigt. Sikta i kakaon och rör om. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna i formen.
  2. Blanda äggulor, socker, mjölk och saffran i en kastrull. Låt koka på svag värme under omrörning till krämliknande konsistens. Låt svalna. Vispa grädden och vänd ner den i saffranskrämen.
  3. Låt kakan ligga kvar i formen och häll över glassmeten. Frys tårtan minst 4 tim.Ta fram den ca 30 min före servering.
  4. Garnera med skivad frukt och riven choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.