Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskig Matjestårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkel supergodtårta som går att göra iordning dagen före

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret. Skiva kavringen.Kör den imixern tillsammans med det smälta smöret.Tryck ut till en botten i en form med löstagbar kantca 24cm i diameter. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 min.Hacka sill och gräslök.Krama ur desmälta gelantinbladen och smält dem sakta i en kastrull på svag värme.Låt svalna men ej stelna.Vispa grädden hårt.Blanda den vispade grädden med gräddfilen,silloch gräslökshacket,svartpeppar och riven pepparrot.Rör ner gelantinet och häll smeten över kavringsbotten.Ställ tårtan kallt att stelna minst en timme

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Kaneta 23 mars 2008

    En god matjetårta. Lätt och luftig. Absolut inget gélekänsla. Jag tog pepparrot på tub men kunde nog tag lite mer av denna än av färskriven.

  • Lilljeppe 12 april 2009

    Väldigt god tårta. Vi hade lite mindre sill i än i receptet. Nästa gång ska vi testa med löksill. 4 stjärnor får den av mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.