Marängsviss är en dessert som går hem i alla åldrar. Här blir den extra festlig med blandade pastellfärgade maränger.
Det går självklart bra att köpa färdiga maränger om du vill förenkla.
Instruktioner
- Maränger:
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvitorna med citronsaften skummigt. Sänk hastigheten på vispen, tillsätt hälften av sockret och vispa in det i skummet. Tillsätt resten av sockret, öka hastigheten igen och vispa ett par minuter. Sikta florsockret genom en sikt eller en sil och vänd ner det i skummet med en slickepott.
- Dela upp smeten i olika skålar och droppa i färgen. Vänd runt med en slickepott tills marängsmeten fått en jämn färg. Fyll en spritspåse med stjärntyll och spritsa upp mycket små maränger på plåtar med bakplåtspapper. Strö över lite strössel.
- Grädda marängerna mitt i ugnen i 35-40 minuter. De ska kännas torra i botten och släppa från papperet. Låt marängerna svalna på papperet. Förvara marängerna som blir över i en lufttät burk.
- Kolasås:
- Häll grädde och sirap i en kastrull och tillsätt socker och smör. Koka upp och sjud under omrörning tills såsen tjocknar och blivit ljusbrun. Låt såsen svalna.
- Lägg upp glassen i en skål eller i djupa tallrikar. Garnera med maränger, lättvispad grädde, krossade chokladpåskägg och kolasås. Strö till sist över strössel.
Publicerat den
18 mars 2015
Skriv kommentar