Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskmarängsviss

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Marängsviss är en dessert som går hem i alla åldrar. Här blir den extra festlig med blandade pastellfärgade maränger. Det går självklart bra att köpa färdiga maränger om du vill förenkla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Maränger:
  2. Sätt ugnen på 100 grader.
  3. Vispa äggvitorna med citronsaften skummigt. Sänk hastigheten på vispen, tillsätt hälften av sockret och vispa in det i skummet. Tillsätt resten av sockret, öka hastigheten igen och vispa ett par minuter. Sikta florsockret genom en sikt eller en sil och vänd ner det i skummet med en slickepott.
  4. Dela upp smeten i olika skålar och droppa i färgen. Vänd runt med en slickepott tills marängsmeten fått en jämn färg. Fyll en spritspåse med stjärntyll och spritsa upp mycket små maränger på plåtar med bakplåtspapper. Strö över lite strössel.
  5. Grädda marängerna mitt i ugnen i 35-40 minuter. De ska kännas torra i botten och släppa från papperet. Låt marängerna svalna på papperet. Förvara marängerna som blir över i en lufttät burk.
  6. Kolasås:
  7. Häll grädde och sirap i en kastrull och tillsätt socker och smör. Koka upp och sjud under omrörning tills såsen tjocknar och blivit ljusbrun. Låt såsen svalna.
  8. Lägg upp glassen i en skål eller i djupa tallrikar. Garnera med maränger, lättvispad grädde, krossade chokladpåskägg och kolasås. Strö till sist över strössel.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.