Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskpaj med aprikos

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Härlig paj med syrlig smak av färkost och guldgula aprikoser

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugen på 150 grader
  2. Smula kexen och blanda med smör för hand eller i matbredare. Tryck ut degen i botten och en bit upp på kanten av pajformen ca 25 cm i diameter med löstagbar kant . Låt st i kylen i ca 30 min. Låt aprikoserna rinna av väl. Lägg undan 16-20 halvor för dekoration och finhacka resten. Blanda philadelfiaost, ägg och äggula, socker , citronskal samt vaniljsocker i en skål. Vispa med elvisp ca 20 min. Rör försiktigt ner de hackade aprikoserna. Häll blandningen i pajformen och grädda i ca 50 min.Täck med bakpapper efter halva tiden så att pajens yta inte blir för mörk. Låt pajen svalna i formen och dekorera med aprikoshalvorna före serveringen och bjud extra aprikoser med en skål bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.