- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Härlig paj med syrlig smak av färkost och guldgula aprikoser
Instruktioner
- Sätt ugen på 150 grader
- Smula kexen och blanda med smör för hand eller i matbredare. Tryck ut degen i botten och en bit upp på kanten av pajformen ca 25 cm i diameter med löstagbar kant .
Låt st i kylen i ca 30 min.
Låt aprikoserna rinna av väl. Lägg undan 16-20 halvor för dekoration och finhacka resten. Blanda philadelfiaost, ägg och äggula, socker , citronskal samt vaniljsocker i en skål.
Vispa med elvisp ca 20 min. Rör försiktigt ner de hackade aprikoserna.
Häll blandningen i pajformen och grädda i ca 50 min.Täck med bakpapper efter halva tiden så att pajens yta inte blir för mörk.
Låt pajen svalna i formen och dekorera med aprikoshalvorna före serveringen och bjud extra aprikoser med en skål bredvid.
Publicerat den
20 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar