Det går att byta ut lammfärsen mot annan typ av färs, men lamm passar särskilt bra till timjan och basilika
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg samtliga ingredienser till pajdegen i matberedare och kör hastigt tills du fått en smidig pajdeg. Tryck ut degen väl till ett jämntjockt lager i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Skala och hacka lök och vitlök fint och fräs dem lätt i olja med kryddorna utan att det får färg. Tillsätt lammfärsen och tomatpurén och fräs ytterligare några minuter, salta och rör om väl.
- Fördela lammfärsröran i pajskalet. Dela körsbärstomaterna i halvor, skär broccolin i bitar samt fårosten i kuber. Fördela allt över färsröran.
- Till äggstanningen, vispa ihop äggen med gräddfil och grädde/mjölk. Smaksätt med salt och grovhackade basilikablad, blanda väl. Slå äggstanningen över fyllningen i pajen och ställ in formen i mitten av ugnen för gräddning.
- Grädda pajen i 50-60 minuter, kontrollera färgen när 1/3 av tiden återstår (täck ev med löst liggande folie). Pajen är färdig när äggstanningen har stelnat. Kontrollera konsistensen med exempelvis en tändsticka.
- Låt pajen stå en stund efter gräddningen så att smaken "sätter sig".
- Servera med sallad, gröna och svarta oliver och gärna grekisk yoghurt, gräddfil eller varför inte tzatziki till.
Publicerat den
13 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar