Påskpaj med skaldjur

Supergod, denna gör vi på jobbet till middag ibland
Går utmärkt att ta med sig ut i påsk på utflykten.
Men är godast nygräddad.(Räkskalen kokar jag, och sedan silar jag bort skalen, det blir en härlig buljong till räksoppa. På bilden ser ni kastrullen med räkbuljong i bakrunden, blir nog räksoppa till lunch någon dag :-) )

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj
Påskpaj med skaldjur
Källa: Min egen bild.A-C.L
Uppladdad av: Annieann
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

150 g margarin
1 1/2 dl riven ost
2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:
3 1/2 msk margarin eller smör
2 msk senap
5-6 hårdkokta ägg
2 dl vispgrädde
500 g skalade räkor
1 burk musslor eller crabfish
3 msk finklippt dill
Skorpmjöl
Riven ost

Betyg (9 röster)
Antal personer
4-6
Visningar:
16882
Sparat:
612

Gör så här

Blanda matfett, ost och mjöl till en smidig deg.
Kavla ut och och klä en pajform med degen.
Smält matfettet till fyllningen.
Tillsätt senap, de grovt hackade äggen och grädden. Låt sjuda på svag värme tills den börjar tjockna "ca 15 min"
(Som vanlig så måste jag krydda, så lade i lite gurkmeja för den fina gula färgens skull "nyttig och fin till påsk" samt svartpeppar)
Rör ner räkorna, musslorna och dillen.
Häll smeten i formen.
Strö över skorpmjöl och riven ost.
Grädda i ugnen 200 grader i ca:30 min

Går att förbereda i förväg och gräddas innan severing.
Gott med en sallad till....och med valfri dryck :-)

LIKNANDE RECEPT

av nikon
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
av pitea
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.