Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En tårta som räcker till många personer. Perfekt för påskfesten.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg bakplåtspapper i två långpannor. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Vän ner mjölblandningen i äggsmeten och fördela smeten i två långpannor och grädda varje mitt i ugnen i ca 6 min. Låt svalna och stjälp upp dem på sockrade smörpapper. Hacka persikorna i små tärningar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden. Delaäggen och vispa vitorna till hårt skum. Vispa gulorna tillsammans med sockret i en annan skål. Rör ner persikobitarna i äggulesmeten. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull tillsammans med 1 dl fruktspad. Blanda ner i persikosmeten. Vänd därefter försiktigt ner den vispade grädden och de vispade äggvitorna. Lägg den ena bottnen på ett fat och lägg på fyllningen och därefter den andra botten. Garnera med vispad grädde, skivad kiwi, skivade persikor och chokladplattor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pirkko 13 april 2009

    Jättegott !!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.