Påsktårta

Chokladtårta med vitchokladtryffel

Påsktårta
Källa: Dansukker.se
Uppladdad av: BagarenMartin
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Botten:
3 Ägg
2 dl Råsocker strö
1 tsk Vaniljsocker
200 g Smör eller margarin
200 g Mörk blockchoklad
3 dl Vetemjöl

Tryffel:
2 dl Vispgrädde
1/2 g Saffran
400 g Vit blockchoklad

Garnering:
Påskägg t ex choklad-eller marsipanägg

Betyg (1 röst)
Antal personer
15-20 bita
Visningar:
9689
Sparat:
110

Gör så här

Botten:
Kläm fast ett bakplåtspapper om botten till en form med löstagbar kant. Sätt på ugnen på 200*. Smält matfettet och choklad var för sig. Låt svalna. Vispa ägg och råsocker pösigt. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och därefter den avsvalnade chokladen och matfettet. Häll smeten iformen och grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 15 min. Kakan skall ha stelnat. Låt svalna.
Tryffel:
Stöt saffranet och låt det koka upp med mjölken. Hacka chokladen och låt den smälta i grädden. Häll smeten över kakan. Låt stelna i kylskåp ca 2-4 timmar. Lossa kakan försiktigt från formen och ställ den på ett tårtfat vid servering.
Garnering:
Garnera tårtan med påsk godiset.

LIKNANDE RECEPT

Påsktårta recept
av tina62
över 2 månader
av wowsan
över 2 månader
av Maja75
över 2 månader
av look
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.