Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 15-20 portioner
  • Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut

Chokladtårta med vitchokladtryffel

Ingredienser

Instruktioner

Botten: Kläm fast ett bakplåtspapper om botten till en form med löstagbar kant. Sätt på ugnen på 200*. Smält matfettet och choklad var för sig. Låt svalna. Vispa ägg och råsocker pösigt. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och därefter den avsvalnade chokladen och matfettet. Häll smeten iformen och grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 15 min. Kakan skall ha stelnat. Låt svalna. Tryffel: Stöt saffranet och låt det koka upp med mjölken. Hacka chokladen och låt den smälta i grädden. Häll smeten över kakan. Låt stelna i kylskåp ca 2-4 timmar. Lossa kakan försiktigt från formen och ställ den på ett tårtfat vid servering. Garnering: Garnera tårtan med påsk godiset.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • gunnarstorp 10 april 2009

    Vad menar du med att blanda saffran med mjölken?????

  • toftgard 11 april 2009

    Jag är också mycket nyfiken på hur mycket mjölk det ska vara.... ?

  • Makedonka 4 april 2011

    han kanske menar vispgrädden...inte mjölken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.