Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

påsktårta

 
påsktårta påsktårta
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

I mitt påskfirande ingår det alltid en chokladtårta. Detta recept kommer ifrån min faster och hennes au-pair tid i Wien. Chokladtårtan ger bara en väldigt bra kontrast till de hemmaskapande marsipanfigurerna, vilka är påskens bästa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg russin i alkohol några timmar. Smörj ett papper och lägg i en form med löstagbar botten, mjöla. Smält chokladen och rör ner smöret tills allt är smält. Vispa äggulor och socker poröst. Rör i chokladsmältan. Blanda ihop mjöl med mandel och rör ner i blandningen.
  2. Rör ner russinblandningen (russin+alkohol).
  3. Vispa äggvitor med salt till marängliknande konsistens. Rör ner snabbt i smeten och häll i formen. Grädda ca 20 min (ev. mer?) i 225 grader. Låt svalna.
  4. Glasyren: Smält chokladen, rör ner florsocker och smör. Glasera tårtan och garnera med marsipan kycklingar. Låt stå svalt, servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.