Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pad thai med kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Första gången jag gjorde detta så köpte jag fel sås. Istället för fisksås så hade jag köpt ostronsås. Det är gott vilken sås man än tar,något godare med fel sås men det är ju en smaksak

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull,ta från värmen och rör ner nudlarna. Låt stå 3 minuter,tills de är mjuka men har ett visst tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet och tillsätt nytt kallt vatten, ställ åt sidan. Skala och hacka vitlöken. Dela,kärna ur och finstrimla chilin. Skala och strimla moroten. Ansa och strimla salladslöken. Låt böngroddarna rinna av i ett durkslag. Blanda fisksås,limejuice och socker i en skål. Stek vitlök,chili,morot och strimlad kyckling i olja ca 3 minuter i en wok eller stor stekpanna. Krydda med salt. Tillsätt böngroddarna och den skivade purjon.Sänk värmen och knäck ett ägg i taget i pannan,rör runt medans äggen stelnar. Häll av nudlarna, tillsätt dem i pannan och rör runt. Tillsätt fisksåsblandningen och blanda väl. Låt allt bli varmt. Servera nudelwoken med hackade jordnötter, limeklyftor. Ställ gärna fram fisksås för dem som önskar mer sälta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.