Instruktioner
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull,ta från värmen och rör ner nudlarna.
Låt stå 3 minuter,tills de är mjuka men har ett visst tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet och tillsätt nytt kallt vatten, ställ åt sidan.
Skala och hacka vitlöken. Dela,kärna ur och finstrimla chilin.
Skala och strimla moroten. Ansa och strimla salladslöken.
Låt böngroddarna rinna av i ett durkslag.
Blanda fisksås,limejuice och socker i en skål.
Stek vitlök,chili,morot och strimlad kyckling i olja ca 3 minuter i en wok eller stor stekpanna. Krydda med salt. Tillsätt böngroddarna och den skivade purjon.Sänk värmen och knäck ett ägg i taget i pannan,rör runt medans äggen stelnar.
Häll av nudlarna, tillsätt dem i pannan och rör runt.
Tillsätt fisksåsblandningen och blanda väl. Låt allt bli varmt.
Servera nudelwoken med hackade jordnötter, limeklyftor. Ställ gärna fram fisksås för dem som önskar mer sälta.