Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pad thai med räkor och böngroddar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Från Ica's tidning Buffé. Enkelt, snabbt & gott!

Ingredienser

Instruktioner

Tina och skala räkorna. Lägg nudlarna i lättsaltat kokande vatten. Lägg på lock och ta kastrullen från värmen. Låt stå 2 minuter. Häll av och spola nudlarna i kallt vatten. Blanda dem med 1 msk av oljan. Skala och strimla rödlöken. Fräs löken någon minut i 1 msk olja i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt ättiksprit, fisksås, ostronsås och socker. Tillsätt böngroddarna. Låt steka någon minut under omrörning. Fös allt åt ena sidan i woken/stekpannan. Tillsätt resterande olja. Knäck i äggen på den tomma sidan av pannan. Rör om så att det blir en äggröra. Blanda ner avrunna nudlar, räkor och 2 msk av gräslöken (för 4 portioner). Servera med citronklyftor och hackade jordnötter. Garnera med resten av gräslöken och salladslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.