Paddys version utav Fullt Utrustad

Restaurang La Empanada i Malmö har en rätt som kallas Fullt utrustad.
Detta är nog det närmaste man kan komma att göra den själv. Min bror Patrick har slått ihop denna Latinamerikanska festmåltid. Har käkat den hos honom ett par ggr, oftast på kalas och fest, men jag har aldrig gjort den själv än. Fick dock nerskrivit hur han går tillväga.

Paddys version utav Fullt Utrustad
Källa: Paddy
Uppladdad av: Nojjan69
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Kokt jasminris för 6-8 personer
Ev. gurkmeja, för att få riset gult.
Ca 1200-1500 gr köttförs
½ dl socker
3 dl crème Fraiche
Taco mix påsar 2-3 påsar, (40 g/påse) Santa Maria
2-3 msk citronsaft
2-3 msk kinesisk soja
Salt
Peppar

TILLBEHÖR:
3 – 4 st. röda lökar
340 g majs på burk
1 isbergssalladshuvud alt. Icas Salladsmix (ca 250 g)
1 gurka, hackas smått
250 g, cocktailtomater
250 g, inlagda vitlöksklyftor
250 g, inlagda cornichons
250 g, inlagda peperonis/fefferonis
500 g, Santa Maria nacho chips, cheese
500 g riven ost, typ gratäng eller pizza

Såser:
370 ml Rhode Island, Felix,
415 g vitlökssås, Felix
5 dl gräddfil som kan klickas över som sås. Detta blir då mer en neutral sås.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8
Visningar:
1812
Sparat:
26

Gör så här

Koka ris för ca 6-8 pers. beroende på hur många man är (koka enligt anvisningar på paketet)
Vill man kan man krydda och färga riset med lite gurkmeja efter kokningen, då originalriset på La Empanada är gult. Sätt riset på eftervärme, dock ej för varmt så att det bränner fast i kastrullen.

Köttfärsen bryns i smörad stekpanna
Blanda i tacomixen när köttfärsen fått lite färg.
Lägg i socker, citronsaft, kinesisk soja, tillsätt crème fraiche. Blanda ihop allt. Salta och peppra allt efter egen smak. Vill man kan man pressa i färsk vitlök i. Smaka av. Låt stå och puttra på svag värme. När det är klart så sätt det på eftervärme.

Skölj alla grönsakerna ordentligt. Hacka rödlöken i småbitar. Tärna gurkan i små kuber. Öppna majsburken och låt spadet rinna av. Strimla isbergssalladen. Dela cocktailtomaterna i halvor. Lägg upp allt på serveringsfat. Likaså med nacho chipsen och den rivna osten. Lägg även upp riset och köttfärsröran i serveringsskålar precis innan ni ska äta så att det håller sig varmt på eftervärmen så länge.

Lägg upp ris på tallriken, köttfärs sidan om, taco-chips, de olika grönsakerna, häll riven ost över köttfärsen, så att den smälter lite. Lägg till resterande tillbehör och såser som man gillar.

Tips: Vi brukar även blanda olika dippsåser, t.ex. Estrellas dippåsar, 20 g, för chips, finns i olika smaker. Tänk på att köpa mer gräddfil i sådana fall (se på dippåsen hur man går till väga). Man kan även ha till fler tillbehör som man tycker. Pröva dig fram vad som passar till.

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé med s
av Anten
över 2 månader
Blåbärspannacot
över 2 månader
Turtle cheeseca
av grill
över 2 månader
Fin gratäng med..
av Annafbg
över 2 månader
Köttbullar
över 2 månader
Rich chocolate
av grill
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Prosciuttosalla
över 2 månader
Rensa isbergssa
över 2 månader
Sashimi
över 2 månader