Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paella-risotto från havet

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag älskar spansk mat och min passion för det spanska köket har ju inte blivit sämre då vi har en spansk restaurang nästan bara bakom knuten som både jag och sambon älskar. Men istället för att gå dit och äta varje gång vi är sugna på spansk mat så brukar jag nu och då laga min egna spanska mat här hemma. Och eftersom jag älskar både Paella och Risotto så fick det bli en paella-risotto, denna gång fick det bli en variant från havet...med räkor, blåmusslor och kräftstjärtar - MUMS!!!! Det här receptet är alltså helt mitt egna, jag har inte gått efter något recept, utan lagt i det som jag tycker passar i en paella, fast istället för vanligt "paella ris med saffran" gjorde jag alltså en risotto. Kolla även in mina två andra varianter på paella-risotto: Paella-risotto med räkor och kyckling och paella-risotto med Kyckling Under tiden som risotton puttrar kokar du blåmusslorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och finhacka gul löken och vitlöken. Ansa och skiva paprikan i små bitar. finhacka dillen och persiljan.
  2. Lägg gul löken och vitlöken i en stor kastrull och tillsätt olivoljan. Fräs tills löken fått lite färg.
  3. Tillsätt riset, vitt vin, , dill, persilja, salt, svartpeppar, vitpeppar, cayennepeppar och paprikapulver. Rör om och koka tills nästan allt vin är borta.
  4. Tillsätt paprikan, saffran och hönsbuljongtärning. Pressa ner limesaften. Rör om.
  5. Häll i lite av vattnet och koka upp risotton på medelvärme i 20-25 minuter, rör om då och då. OBS! Se hela tiden till att risotton har vätska som kokar!
  6. Koka blåmusslorna: Börja med att skrubba musslorna för att minimera risken för dålig smak. De musslor som efter skrubbning fortfarande är öppna knackas lätt i diskbänken. Stänger de sig då är de fortfarande levande. Öppna musslor kokas ej.
  7. Lägg musslorna i en kastrull och tillsätt vinet. Låt koka upp och sedan därefter stå och stormkoka i 5 minuter.
  8. Smaka av risotton, se till att riset är genomkokt. Tillsätt eventuellt mer salt och kryddor om så önskas. Ta kastrullen från plattan.
  9. Tillsätt räkorna och kräftstjärtarna och rör om.
  10. Garnera med blåmusslorna.
  11. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gertluddpowwel 22 mars 2013

    Hade så höga förväntningar på denna rätt, risotto och paella! Men den var sådär tycker jag... bra instruktioner dock, kanske testar den med kyckling men inte samma kryddblandning som den här iaf... blir en 2:a

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.