- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Saffransdoftande ris med kyckling, skaldjur och grönsaker. Själv uteslutar jag saffran.
Instruktioner
- Dela kycklingen i bitar, ben, lår, vingar och bröst. Skär bröstköttet i bitar.
- Värm oljan i en djup panna eller gryta. Tillsätt lök och pressad vitlök och fräs dem några minuter utan att de bryns.
- Tillsätt ris och stött saffran, rör om väl och späd med buljong och musselspad. Låt riset sjuda under lock 20-25 minuter.
- Värm kycklingbitarna i ugnen eller med lite smör i en panna. Blanda ner dem i riset tillsammans med musslor, räkor, tinade ärter och strimlad pimento.
- Rör om så att allt blir varmt. Strö över hackad persilja och servera direkt ur pannan. Gärna med en fräsch grönsallad till.
Publicerat den
5 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar