Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paella

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Saffransdoftande ris med kyckling, skaldjur och grönsaker. Själv uteslutar jag saffran.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i bitar, ben, lår, vingar och bröst. Skär bröstköttet i bitar.
  2. Värm oljan i en djup panna eller gryta. Tillsätt lök och pressad vitlök och fräs dem några minuter utan att de bryns.
  3. Tillsätt ris och stött saffran, rör om väl och späd med buljong och musselspad. Låt riset sjuda under lock 20-25 minuter.
  4. Värm kycklingbitarna i ugnen eller med lite smör i en panna. Blanda ner dem i riset tillsammans med musslor, räkor, tinade ärter och strimlad pimento.
  5. Rör om så att allt blir varmt. Strö över hackad persilja och servera direkt ur pannan. Gärna med en fräsch grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.