Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En riktig höjdare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela varje lårfilé i 3-4 bitar. Skär korven i slantar, paprikan i bitar och löken i strimlor. Bryn kycklingen i smör i en stor gryta eller en wokpanna, 4-5 min. Salta, peppra och lägg upp bitarna på ett fat. Stek korven. Fräs paprikan och löken. Lägg upp korven och det mesta av paprikan på fatet. Tillsätt smör och rapsolja i grytan och blanda ner saffran och ris.
  2. Smula ner buljongtärningen och lagerbladet. Späd med vin och ca 5 dl vatten. Låt koka ca 15 min. Vänd ner kycklingbitar, korv och paprika. Låt småputtra ytterligare 10-12 min och späd med mer vatten. Smaka av noga med salt och peppar och ev lite mer buljong.
  3. Vänd ner ärterna och garnera med musslor och räkor, eller scampi som fräses i het olja. Låt stå under lock några minuter så att allt blir varmt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.