Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paella med medvurst, kyckling och räkor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Paella med medvurst, kyckling och räkor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och pressa vitlöken. Fräs löken i olivolja i en högkantad stekpanna tills löken blivit mjuk och glansig. Tillsätt ris och fräs ytterligare i några minuter.
  2. Häll över all vätska samt fond och saffran. Låt koka tills riset har blivit nästan mjukt.
  3. Skär kycklingen i strimlor och skala räkorna. Spara några räkor med skal på till garnering. Skär även paprikan i strimlor
  4. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn i en stekpanna några minuter tills kycklingen fått fin färg. Sätt sedan kycklingen risgrytan och koka tills riset och kyckligen är helt genomklar. Tillsätt sist medwurst, paprika, ärter och räkor. Hetta upp allt tills det blivit genomvarmt. Smaka av med salt, peppar och chili.
  5. Dekorera paellan med citronklyftor, medvurst och hela oskalade räkor

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • [email protected] 1 november 2008

    Denna rätt är toppengod

  • EvaMS 24 augusti 2009

    Kanongott och enkelt att göra, även den kräsna 6-åringen åt allt utom räkorna.

  • kakan9 24 juli 2010

    Jättegott, kommer att göra den fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.