Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron- och hallonkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Läcker kaka med god kombination av päron, hallon och mandelmassa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, socker samt citronskal- och saft till en fluffig smet. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten och vänd ihop allt till en smidig smet. Fördela smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
  3. Skala och kärna ur päronen. Dela varje päron i 8 klyftor. Fördela dem fint i smeten. Fördela hallonen över och till sist den grovt rivna mandelmassan.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter. Täck kakan med aluminiumfolie i slutet av gräddningstiden om det behövs. Låt kakan svalna i formen i ca 30 minuter.
  5. Dekorera kakan med färska hallon och sikta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.