Läcker kaka med god kombination av päron, hallon och mandelmassa.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop smör, socker samt citronskal- och saft till en fluffig smet. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten och vänd ihop allt till en smidig smet. Fördela smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
- Skala och kärna ur päronen. Dela varje päron i 8 klyftor. Fördela dem fint i smeten. Fördela hallonen över och till sist den grovt rivna mandelmassan.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter. Täck kakan med aluminiumfolie i slutet av gräddningstiden om det behövs. Låt kakan svalna i formen i ca 30 minuter.
- Dekorera kakan med färska hallon och sikta över florsocker.
Publicerat den
7 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar