Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron- och nougatpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Just päron och nougat passar fint ihop men även äpple eller krusbär är goda alternativ. Tag vad du har i skafferiet och prova dig fram. Om du pudrar kakan med kakao och dekorerar med päronklyftor blir den ännu festligare.

Ingredienser

Instruktioner

Knåda ihop en smidig deg av ingredienserna till pajen slå in i plast och låt vila i kyl ca 15 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en pajform med degen picka i botten med en gaffel. Täck med aluminiumfolie och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Värm Crème Fraiche och nougat försiktigt rör tills nougaten smälter. Tag blandningen från plattan och rör ner äggen. Skala kärna ur och tärna päronen. Lägg pärontärningarna i pajskalet och slå över nougatcrèmen. Grädda i ugnen ca 25 minuter eller tills pajen börjat stelna. Låt pajen kallna innan du serverar den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.