Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronchips med kardemumma

 
Skriv ut

Torkade päronchips är gott som snacks, blir fint på tårtan eller är knapriga i salladen. Torktiden varierar beroende på hur tunt du skurit chipsen. Tänk på att päronen torkar något även efter att du tagit ut dem ur ugnen, så ha dem inte inne för länge. Blir de ändå för mjuka kan du alltid stoppa in dem i ugnen en gång till. Om du inte vill att päronen mörknar, kan du pensla dem lätt med lite citronvatten innan du gräddar dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på varmluft 80 grader.
  2. Skär päronen i tunna skivor, helst med en mandolin. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. De kan ligga tätt men inte på varandra.
  3. Grädda 2-4 timmar. Vänd efter halva tiden när päronen börjar krulla sig i kanten.
  4. Gräddningstiden beror på hur tunt du skurit päronen. Öppna gärna luckan då och då, och släpp ut lite luft.
  5. Pudra dem med stötta kardemummakärnor och socker. Förvara dem torrt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.