En dessert som de flesta bli imponerade av.
Instruktioner
- Pressa limen och häll saften i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg dem tillsammans med den urskrapade stången i kastrullen. Tillsätt vatten, socker och svartpepparkorn. Koka upp.
- Skala päronen och lägg ner i kastrullen. Koka tills päronen är knappt mjuka (15-20 min), häll i hälften av Cointreau. Låt dem kallna i lagen.
- Ta upp päronen, skär dem i klyftor och ta bort kärnhuset.
- Vispa ägg , mjöl och mjölk och en nypa salt.
Stek pannkakor av det, inte för tjocka . Låt svalna
- Blanda vatten, socker och kakao i en kastrull.
Koka upp under omrörning tills en fin smet uppstått. Häll i spriten. Låt koka ihop någon minut tills såsen tjocknar.
- Värm och lägg pannkakan i en stekpanna lägg på päronhalva/or och vik . Häll på resten av likören och flambera. Ringla över såsen.
- Skeda upp ett äggformad hög med glass vid sidan , snöa över lite florsocker .
Dekorera med mynta och en physalis.
Publicerat den
5 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar