Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päroncrèpe med chokladsås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En dessert som de flesta bli imponerade av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa limen och häll saften i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg dem tillsammans med den urskrapade stången i kastrullen. Tillsätt vatten, socker och svartpepparkorn. Koka upp.
  2. Skala päronen och lägg ner i kastrullen. Koka tills päronen är knappt mjuka (15-20 min), häll i hälften av Cointreau. Låt dem kallna i lagen.
  3. Ta upp päronen, skär dem i klyftor och ta bort kärnhuset.
  4. Vispa ägg , mjöl och mjölk och en nypa salt. Stek pannkakor av det, inte för tjocka . Låt svalna
  5. Blanda vatten, socker och kakao i en kastrull. Koka upp under omrörning tills en fin smet uppstått. Häll i spriten. Låt koka ihop någon minut tills såsen tjocknar.
  6. Värm och lägg pannkakan i en stekpanna lägg på päronhalva/or och vik . Häll på resten av likören och flambera. Ringla över såsen.
  7. Skeda upp ett äggformad hög med glass vid sidan , snöa över lite florsocker . Dekorera med mynta och en physalis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.