Päron och getost är en riktigt bra kombination! Servera gärna brödet med rucolasallad samt lufttorkad skinka och ett glas vin.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt det kalla vattnet och rör ut jästen. Blanda ner päronsaft, honung, olivolja och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa under bakduk i 2 timmar.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Lägg den i en bakform, ca 35x24 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ytterligare ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Skölj och skär päronen i tunna skivor. De behöver inte skalas. Tryck ner dem i degen och ringla över olivolja. Toppa med getost, färsk timjan, samt lite flingsalt.
- Grädda brödet mitt i ugnen i 15-20 minuter, eller tills det har fått en fin ljusbrun färg.
Publicerat den
14 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar