Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronfocaccia med getost och timjan

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Päron och getost är en riktigt bra kombination! Servera gärna brödet med rucolasallad samt lufttorkad skinka och ett glas vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt det kalla vattnet och rör ut jästen. Blanda ner päronsaft, honung, olivolja och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa under bakduk i 2 timmar.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Lägg den i en bakform, ca 35x24 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ytterligare ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 220 grader.
  4. Skölj och skär päronen i tunna skivor. De behöver inte skalas. Tryck ner dem i degen och ringla över olivolja. Toppa med getost, färsk timjan, samt lite flingsalt.
  5. Grädda brödet mitt i ugnen i 15-20 minuter, eller tills det har fått en fin ljusbrun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.