Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronhalvor med mintchokladmousse

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Har inte provat, men låter gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, dela och kärna ur päronen. Koka upp citronsaft, socker och vatten i en kastrull. Sjud päronen tills de är nätt och jämt mjuka. Låt dem kallna i lagen.
  2. Smält blockchokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Låt chokladen svalna något. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna i chokladen.
  3. Vispa äggvitor och grädde till fast skum i varsin bunke. Blanda ner grädden i chokladsmeten. Tillsätt några droppar pepparmintolja. Vänd till sist ner äggvitorna. Låt moussen stå kallt ca 30 minuter.
  4. Lägg päronhalvorna på ett fat och fördela mintchokladmoussen över. Garnera med citronmelissblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.