- Serverar: 8 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Har inte provat, men låter gott!
Instruktioner
- Skala, dela och kärna ur päronen. Koka upp citronsaft, socker och vatten i en kastrull. Sjud päronen tills de är nätt och jämt mjuka. Låt dem kallna i lagen.
- Smält blockchokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Låt chokladen svalna något. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna i chokladen.
- Vispa äggvitor och grädde till fast skum i varsin bunke. Blanda ner grädden i chokladsmeten. Tillsätt några droppar pepparmintolja. Vänd till sist ner äggvitorna. Låt moussen stå kallt ca 30 minuter.
- Lägg päronhalvorna på ett fat och fördela mintchokladmoussen över. Garnera med citronmelissblad.
Publicerat den
30 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar