Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronkaka

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Godare än en sockerkaka men lika lättbakad. Släktens favorit kaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Smält smöret tillsammans med vattnet Vetemjölet, bakpulvret, essens och karamellfärg blandas ner i smör blandningen.
  3. Till sist rör man i ägg och socker blandningen.
  4. Häll smeten i en smörad och bröad sockerkaks form (1½ l)
  5. 150-175 grader i ca 45 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Niloin 20 maj 2011

    Jag bakade den här kakan igår och den vart jättegod! Hur populär som helst till fikat ^_^

  • jesse741 21 maj 2011

    Vad kul att ni gillade den!!! Här i min släkt står den HÖGT på listan hos alla. Syskonbarnen önskar sig den till och med i födelsepresent ;o)

  • bettan51 31 mars 2012

    Var köper man päronessens?

  • jesse741 1 april 2012

    Jag köper det hos en färghandel i stan, Trelleborg. Men hittade detta på nätet http://borgebykryddgard.jetshop.se/aromer--essenser-/hushallsaromer-c-151-7.aspx Lycka till!!!

  • bettan51 3 april 2012

    Tackar, jag arbetar i Trelleborg, så det passar ju bra. Ska prova denna i påsk. Ha en skön påsk // Bettan

  • Cassiopeya 10 juli 2012

    Mums vilken god "sockerkaka". Nästa gång testar jag att ta i några skivor päron också. Toppar nog med en glasyr, kanske grön för att matcha smaken:) Tack för ett bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.