Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronkaka med kardemumma

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel och endast med ingredienser man har hemma. Smarrig!!!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en 24 cm springform. Kärna ur päronen och skär 1-2 cm bitar. Lägg i en påse med 1 msk strösocker och vaniljsocker - skaka runt påsen. Lägg åt sidan medan du gör smeten. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Bred ut den tjocka smeten i formen. Tryck nu ner päronen i smeten. Fördela små klickar av smör på toppen. Grädda i ca 45-50 min tills päronen är mjuka och kakan blivit gyllene. Täck med folie om kakan blir för mörk. Servera päronkakan ljummen med vaniljglass!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.