Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronkaka med kardemumma

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Saftig päronkaka med ett krispigt och smakrikt täcke av hasselnötter och kryddor. Kakan toppas med en sötsyrlig och len grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och kärna ur päronen och dela dem i klyftor. Lägg dem i botten på en smord och bröad form som rymmer ca 2 liter. Smält smöret och ställ åt sidan. Mixa hasselnötterna fint. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Tillsätt hasselnötter, mjöl, kanel och kardemumma. Rör ner det smälta smöret. Häll smeten över päronen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna och pudra över florsocker.
  4. Vispa grädden fast och blanda med gräddfil, citronskal och honung.
  5. Servera grädden till kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.