Med det tjocka, knapriga och kolaaktiga toscatäcket blir den här saftiga päronkakan svår att överträffa. Njut av den i stora bitar, gärna med en klick lättvispad grädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º. Smöra och bröa en avlång kakform, ca 1½ liter.
- Smält smöret. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör sedan ner smör och grädde.
- Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formen.
- Skala, halvera och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor och stick ner i smeten. Grädda kakan ca 50 minuter. Ta ut kakan ur ugnen. Höj ugnsvärmen till 225º.
- Smält smöret till toscatäcket i en kastrull. Tillsätt socker, mjöl, kanel och mjölk och sjud blandningen i ett par minuter. Rör ner mandelspånen.
- Fördela mandelblandningen över kakan och grädda 10-15 minuter tills täcket har fått fin färg.
Publicerat den
22 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar