Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronmarmelad med saffran och chili

 
Päronmarmelad med saffran och chili Päronmarmelad med saffran och chili
Skriv ut

Den här marmeladen är god till bland annat ost eller rostat bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala päronen. Dela dem och tag bort kärnhuset. Skär dem i tunna skivor och lägg i en kastrull tillsammans med saffran och vit sirap. Koka under lock i 5-10 minuter.
  2. Skölj under tiden chilin, dela den och skär den i mycket små bitar. Lägg chilin och syltsockret i grytan och koka i ytterligare 2 minuter.
  3. Kontrollera om marmeladen är klar genom att hälla upp lite på ett fat och ställ svalt, när det svalnat drar du fingret genom marmeladen. Om spåret rinner igen så måste du tillsätta mer fruktpektin.
  4. Häll upp på varma, rena burkar. Förvara kallt.
  5. Erfarenhet: Jag gjorde receptet med 3 dl socker, blev mycket gott men för löst. Jag fick tillsätta 4 tsk fruktpektin extra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.