Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronmazarin

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Supergod

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman smör med vetemjöl ganska snabbt i en matberedare eller för hand. Tillsätt äggula, socker och vatten. Rör samman till en deg men arbeta inte degen för länge, då kan den bli seg. Lägg pajdegen i kylen att vila c:a 15 minuter.
  2. Kavla ut pajdegen. Använd en springform c:a 22 cm i diameter. Ta bort botten på springformen och lägg den hopknäppta ringen direkt på bakplåtspapper, då får du lätt loss pajskalet utan att det fastnar i formen efter gräddning. Lägg pajdegen i formen och tryck till den runt kanterna och i botten mot bakplåtspapperet . Kyl pajskalet ytterligare 10 minuter.
  3. Värm ugnen till 200 grader och förgrädda pajskalet i c:a 10 minuter.
  4. Förbered mazarinfyllningen genom att lägga alla ingredienser i en mixer. Kör blandningen i 5 minuter så att smeten blir fluffig.
  5. Skala dela och ta bort kärnhuset på päronen, pressa citronsaften över så att päronen inte mörknar. Häll mazarinfyllningen i pajskalet och lägg päronen runt om i pajskalet med den bulliga sidan upp.
  6. Grädda i ca 20 minuter i ugnen eller tills smeten har stannat och fått en gyllene färg. Servera med lättvispad grädde Grädda

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.