Blanda samman smör med vetemjöl ganska snabbt i en matberedare eller för hand. Tillsätt äggula, socker och vatten. Rör samman till en deg men arbeta inte degen för länge, då kan den bli seg. Lägg pajdegen i kylen att vila c:a 15 minuter.
Kavla ut pajdegen. Använd en springform c:a 22 cm i diameter. Ta bort botten på springformen och lägg den hopknäppta ringen direkt på bakplåtspapper, då får du lätt loss pajskalet utan att det fastnar i formen efter gräddning. Lägg pajdegen i formen och tryck till den runt kanterna och i botten mot bakplåtspapperet . Kyl pajskalet ytterligare 10 minuter.
Värm ugnen till 200 grader och förgrädda pajskalet i c:a 10 minuter.
Förbered mazarinfyllningen genom att lägga alla ingredienser i en mixer. Kör blandningen i 5 minuter så att smeten blir fluffig.
Skala dela och ta bort kärnhuset på päronen, pressa citronsaften över så att päronen inte mörknar. Häll mazarinfyllningen i pajskalet och lägg päronen runt om i pajskalet med den bulliga sidan upp.
Grädda i ca 20 minuter i ugnen eller tills smeten har stannat och fått en gyllene färg.
Servera med lättvispad grädde
Grädda