Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronmuffins med ostsmak och solrosfrön

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Goda matiga muffins vilka passar lika väl som mellanmål som till kvällsteet. Solrosfröerna kan bytas mot hackad mandel om du föredrar det. Muffins kan frysas och värmas i ugnen vid 175°.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda mjöl, farinsocker, bakpulver, salt och riven ost i en bunke.
  3. Vispa samman ägg, mjölk och olja. Häll ner i mjölmixen.
  4. Vänd ner päronbitar och solrosfröer i smeten. Rör endast så att allt blir ordentligt blandat.
  5. Skeda smeten i 12 muffinsformar.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Känn med en sticka att muffinsen är torra innan du tar ut plåten.
  7. Låt svalna på ett galler.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • 123Linnea 9 april 2009

    Anjoupäron?

  • liab 16 augusti 2009

    Har bakat dessa flera gånger nu, väldigt goda. Ibland med keso istället för riven ost, för då gillar barnen dem bättre, och nästan alltid med solrosfröna strödda över istället. Också det för barnens skull. Perfekta att ha i frysen och tina i micro vid behov!

  • gudinnan 15 januari 2012

    Enkla och mycket goda muffins. För att få det lilla extra har jag testat att blanda i nötter också vilket var en hit. Har bjudit dessa till vänner som tilltugg till butternutsoppa vilket var uppskattat av alla.

  • kanelulle 30 januari 2012

    Bra välskrivet recept som är enkelt att följa! Ljuvliga muffins som inte är supersöta. Upptäckte att jag inte hade solrosfrön när jag skulle baka dessa, så det åkte i pecan nötter. Ljuvligt. Tack så mycket!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.