Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronpaj i portionsform

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Läckra och lättbakade pajer med extra knaprighet och krispighet från valnötter. Servera dem gärna ljumna med vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka valnötterna grovt eller kör dem i en matberedare. Kör ihop dem tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare eller nyp ihop dem för hand till en smulig deg.
  3. Skala och kärna ur päronen och dela dem i mindre bitar. Fördela päronen i små portionsformar och strö över socker. Fördela smuldegen över päronen.
  4. Grädda pajerna mitt i ugnen i 30-40 minuter, päronen ska vara mjuka och smuldegen ska ha fått färg.
  5. Servera dem ljumna med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.