Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronpaj med valnötter

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Helt ljuvlig är denna päronpaj som förutom päron innehåller valnötter och apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, havregryn, vetemjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant som mäter 26 cm i diameter. Låt degen vila i kylen ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Vispa ägg och socker pösigt till fyllningen. Blanda i kesella, mjöl och apelsinskal. Skala päronen och skär i klyftor. Häll smeten i formen och stick ner päronklyftorna. Strö över grovhackade valnötter och tryck ner dem lite.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Servera pajen med lättvispad grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.