Knapriga cashewnötter passar bra till päronen.
Ta färska, saftiga päron istället för konserverade om du har.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg ut smördegrullen på ett mjölat bakbord. Kavla ut rullen så att en blir kvadratisk. skär kvadraten i 9 rutor.
- Lägg smördegrutorna i portionspajformar, ca 9 cm i diameter. Formarna behöver inte smörjas. Vik in eventuellt överhängande deg.
- Skiva de avrunna päronen och fördela dem snyggt i pajformarna, gärna lite omlott.
- Blanda socker, smör, sirap, mjölk, vetemjöl i en kastrull. Låt det precis koka upp. Hacka nötterna grovt och rör ner dem.
- Häll nöttäcket över päronen. Pensla smördegskanterna med smält smör. Grädda tartaletterna mitt i ugnen ca 10 minuter tills degen och nöttäcket har fått fin färg.
- Servera med vaniljglass, vaniljvisp eller vispad grädde.
Publicerat den
16 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar