Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Här kommer ett suveränt recept på räkpaj, som alltid uppskattas. Passar till alla tillfällen. Påsk, kräftskivor, buffé, lunch m.m.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen 200 grader.
  2. Gör degen och tryck ut i en pajform. Jag brukar använda min matberedare och göra både degen och riva osten så går det snabbt och kvickt, och man sparar lite disk.
  3. Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Lägg räkor och dill i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde och ost.
  5. Smaka av med citronpeppar. Häll över räkorna och dillen.
  6. Grädda i ugnen i cirka 25 minuter

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • chelsea_julia 10 april 2009

    Lätt att laga och mycket gott!

  • Simone 12 april 2009

    Blev bjuden på denna paj igår. Jättegod! Värdinnan hade även lagt i hackad lök och lite kräftstjärtar. Nu ska jag bjuda svärmor och föräldrarna på den idag (påskda´n 2009)

  • maneten 15 november 2010

    Väldigt god paj!!!:) Bra om man inte har så mycket andra tillbehör hemma. Räkor o dill finns ju jämt i frysen, så därför inga problem att tillaga den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.