Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med blåbär och mascarpone

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Extra frasig botten som toppas med en syrlig kräm och blåa godingar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa mjöl, smör, vaniljpulver och florsocker i en matberedare tills det liknar en smuldeg. Fortsätt att köra degen och tillsätt äggulorna och lite vatten så att degen precis går ihop. Ta ut degen och platta ut den, plasta och låt vila i kylen i minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Kavla ut pajdegen mellan två bakplåtspapper tills den är ca 3 mm tjock. Smörj en pajform och fyll med degen. Skär bort överflödig deg med en kniv så att kanterna blir snygga. Nagga botten med en gaffel och kyl i ytterligare 30 minuter.
  4. Ta ut och lägg ett bakplåtspapper över pajen och fyll med tyngder, t ex ris eller torkade ärtor. Baka i 10 minuter, ta sedan bort vikterna och baka i ytterligare ca 10 minuter tills färgen är gyllene. Låt kallna.
  5. Vispa grädden fluffig. Blanda mascarpone med florsocker, limeskal och limesaft i en stor bunke. Vänd sedan försiktigt ner den vispade grädden i mascarponesmeten. Fyll det svalnade pajskalet med mascarponesmeten och toppa med blåbär och björnbär.
  6. Ät och njuuut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.