Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med broccoli och fetaost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god vegetarisk paj (innehåller ägg och mjölkprodukter). Förutom broccolin och fetaosten ingår även lite röd paprika, mest för att få lite mer färg på pajen. Jag har även gjort denna paj med soltorkad tomat, men då har jag uteslutit broccolin och paprikan. Den är tacksam att experimentera med olika fyllningar. Jag brukar alltid använda matberedaren till att blanda fyllningen, då slipper man riva och hacka det som ska vara med. Lycka till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en rund pajform. Förgrädda skalet i nedre delen av ugnen, 225 grader, i ca 10 minuter.
  2. Blanda ägg, crème fraiche, riven ost, vitlöksklyfta och sambal oelek. Tillsätt salt och svartpeppar. Om allt blandas i en matberedare, behövs ej vitlöken hackas och osten rivas. Häll blandningen i den förgräddade pajdegen.
  3. Skär fetaosten i fyrkantiga bitar och dela på broccolibucketterna samt strimla paprikan. Fördela bitarna jämnt i pajformen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen, 225 grader, i ca 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • frufogelberg 11 juli 2009

    JätteTACK för suveränt god paj!! (Vi använde vår pajdeg på fullkornsdinkel) Jättelätt att tillaga och mycket "matig"och god, och vitlöken + sambal oelek gav lite sting i smaken. Mycket omtyckt av våra kompisar som åt med stor aptit! Vi vill laga detta igen .... och igen .....och igen .....

  • bettan03 21 december 2009

    Hej Tänkte göra din paj men undrar om broccolin ska vara kokt eller om den ska vara rå när man lägger i den i pajen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.