En vacker paj av höstens frukter i grönt, gult, mörkrött och mörkt lila. Färsk frukt och syrligheten i lemon curd ger en fräsch och inte så söt paj.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Arbeta samman mjöl, socker och smör i en matberedare till en grusig konsistens. Tillsätt ägget och kör tills degen klumpat ihop sig. Tryck ut degen i en metallform med löstagbar kant och ställ i kylen i 30 minuter.
- Nagga botten med en gaffel och grädda pajskalet 15 minuter. Låt svalna. Ta ut skalet ur formen och lägg på ett tårtfat.
- Vispa grädden och vänd ner lemon curd helt hastigt så att ränder bildas av curden. Skiva päronen tunt och vänd i citronsaften. Dela och kärna ur plommonen. Lägg på frukten i grupper på tårtan och pudra över florsocker. Servera!
Publicerat den
18 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar