Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med julskinka och brysselkål

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ta hand om det sista av julskinkan i en ovanligt god och lite annorlunda paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör fullkornsdinkel, vetemjöl och margarin i en matberedare.
  2. Tillsätt vattnet och kör pajdegen ytterligare någon sekund.
  3. Tryck ut degen i en pajform och ställ den kallt i 30 minuter.
  4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 grader.
  5. Skär skinkan i strimlor.
  6. Förväll brysselkålen i lättsaltat vatten i 10 minuter.
  7. Lägg skinkan och avrunnen brysselkål i pajskalet. Klicka på pesto. Riv osten och strö den ovanpå.
  8. Vispa ihop mjölk och ägg (här behövs inget extra salt) och häll äggstanningen över fyllningen.
  9. Grädda pajen i ca 30 minuter tills äggstanningen har stannat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.