Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med kantareller, lök och färska tomater

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Mycket god paj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Blanda vetemjöl, salt och smör, finfördela. Tillsätt ägget och blanda ihop det till en lite kladdig deg. Låt vila i en plastpåse i kylen ca en halvtimme.
  2. Fyllningen: Finhacka löken och fräs i en stekpanna tills den blir glasig och gyllenbrun. Blanda i svampen. Krydda med lite salt.
  3. Ta ut degen ur kylskåpet och tryck försiktigt ut degen i en pajform. Nagga degbotten med till exempel en gaffel och förgrädda i ca 10-15 minuter, 200 grader.
  4. Äggstanning: Vispa ägg, mjölk, salt och svartpeppar i en skål. Gärna kraftigt så att det bildas lite skum.
  5. Ta ut pajskalet, bred ut svamp- och lökblandningen över botten och häll över äggstanningen. Vispa gärna äggstanningen lite extra precis innan du häller den över svampen.
  6. Grädda i 20-25 minuter i 200 grader. Då äggstanningen har "stannat" tas pajen ut och tomatskivorna läggs på. Strö lite riven ost över och ställ in pajen i ugnen igen. Griljera i ca 5 minuter.
  7. Ta ut pajen och garnera med lite persilja eller annat vackert färskt grönt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.